Hiukan meistä

Olen Sanna Schroderus (os.Komulainen). Synnyin Kajaanissa 1980.
Asumme puolisoni Mikon, tyttäremme Liljan ja poikamme Viljamin kanssa Kajaanin eteläpuolella maaseudulla, n.23km Kajaanista Iisalmeen päin. Koiraihminen olen ollut henkeen ja vereen aina. Jo pienenä mallasin näyttelyasentoon mummun ja papan koiraa heidän olohuoneessa.
13 vuotiaasta saakka olen käynyt ennemmän ja vähemmän kentillä kouluttamassa koiriani, lähinnä tottelevaisuutta ja näyttelyitä kiertänyt heidän kanssaan. Nyttemmin olen tykästynyt rallytokoon, mutta kisarohkeus vielä puuttuu.

1995 isäni anoi kennelnimen Black Classiel´s ja vuonna 2000 anoin sen itselleni.
Ensimmäinen collie Petronella Lisse tuli meille vuonna 1993,
Lisse oli kuin suoraan -60 luvun Lassie filmeistä - viisas ja Lassien näköinen, kaunis siis tavallaan. Ensimmäinen sheltti tuli taloon 2012 ja ensimmäinen pentue syntyi siitä reilu 2 vuotta myöhemmin.

Olen Suomen Kennelliiton- ja Suomen Collieyhdistyksen, sekä Shetlanninlammaskoirat ry jäsen sekä allekirjoittanut kennelliiton sitoumuskasvattajasopimuksen.

Koirat ovat meille ensisijaisesti perheenjäseniä, niin toivon myös koiran olevan kaikille ihmisille. Kasvatus on enempi elämäntapa kuin harrastus.

Pennut ja aikuiset koirat elävät kanssamme kotona jokapäiväisissä askareissa ja elävät meidän elämämme keskipisteenä. Koiramme ovat ns. "sisäkoiria", eli he eivät elä erillisissä tarhoissa/kennelrakennuksissa. Ulkona navetan päädyssä on aitaus josta koirat pääsevät suojaan karjakeittiöön, mutta useimmiten tuo aitaus kasvaa heinää, koska omat koiramme ei sitä juurikaan käytä. Koiriemme kanssa käydään 5-10km lenkkejä päivittäin.

Meidän koiramme syövät raakaruokaa sekä hyvälaatuista kuivamuonaa.
Kaikki meidän kasvatit totutetaan alusta saakka syömään monipuolisesti raakoja lihoja,
luita sekä kasviksia ja kuivamuonaa, näin pennunostajan on helpompi valita mitä alkaa pennulleen syöttämään, kun vatsat on totutettu raakaan että kuivaan ruokaan.

Pennunostajilta edellytämme AKTIIVISUUTTA, tällä tarkoitan sitä, että collien ja sheltin omistajan tulee olla liikkuvaa sorttia, halu ulkoilla ja opettaa koiraansa yhteiskuntakelpoiseksi ja haluta huolehtia kaksikerroksista turkista, kaikki muu on plussaa, mm. mitä koirien kanssa tahdotaan harrastaa. Ensisijaisesti on kodin on oltava rakastava ja kaikki perheenjäsenet odottaa uutta tulokasta ja tietysti toivomme, että edes muutama pentueesta tulee esille jossain harrastuksessa.
Me toivomme myös, että meihin pidetään yhteyttä, iloisissa ja surullisissakin asioissa.
Meille jokainen täältä lähtenyt koiranpentu on todella tärkeä ja rakas,
haluamme kuulla miten kasvateillamme menee uudessa maailmassa.

Olemme vieneet Saksaan kasvatteja ja olen tuottanut koiria Saksasta, Tanskasta sekä USA:sta.

Käytämme jalostuksessa yleensä enemmän tai vähemmän USA-linjaisia koiria, molemmissa roduissa, unohtamatta säilyttää rotujen kauniin eleganssin. Jalostuksessa pyrimme käyttämään koiria, jotka eivät ole siitomatadoreja, mutta lähtökohtana on tottakait yhdistelmän kokonaisuus ja mitä yhdistelmältä juuri siinnä vaiheessa haemme tai mitä "työkaluja" mahdollisesti pentueesta tarvitsemme tulevaisuuden kasvatustyöhön.

Terveys, luonne ja rodunomainen kauneus ovat tavoitteemme ja jalostusvalinnat tehdään niitä tarkasti tutkien ja harkiten.

Collierotu ja pitkäkarva versio siksi että, mielestäni se on maailman kaunein rotu ja ne itse tietävät sen, mutta eivät silti diivaile :) Shetlanninlammaskoirat ovat mutkattomia, pieniä ja helppoja kavereita, "minicollieita" ja Hilma valloitti minut kertarysäyksellä tullessaan taloomme.

Toivottavasti viihdyt sivuillamme!
Terveisin Sanna ja perhe

4 sukupolvea / 4 generations, vas: Droplet´s Female Friend "Sunny", elämäni koira, Sunnyn tytär "Rita", Ritan tytär "Nita", Nitan tytär "Kiira"